Designer de lux – Regele pantofilor Jimmy Choo

Jimmy Choo … probabil ca ati auzit prima data numele lui in cunoscutul serial „Sex & The City”. Nascut în Malaezia in 1961, Chow (printr-o greseala pe certificatul sau de nastere, a fost gresit interpretat Choo) Yeang Keat a avut o educatie foarte umila. El a venit dintr-o familie de cizmari si s-a spus ca si-a creat prima pereche de pantofi la varsta de unsprezece ani. Uimitor, el a terminat sase ani de scoala la scoala primara din Malaezia, unde a crescut, dar a ajuns la Colegiul Tehnic Cordwainer, care este acum Scoala de moda din Londra. 

Nota! Articol preluat partial prin amabilitatea www.divaurbana.ro (link articol original pe care vi-l recomandam sa il cititi: Adevaratii Pantofi Jimmy Choo)

 

Inceputul imperiului Jimmy Choo

Choo si-a inceput primul atelier intr-o cladire veche dintr-un spital, in Hackney, Londra, în 1988. Pantofii lui erau delicati, făcuti manual si au atras atentia revistei Vogue Magazine, care a fost o binecuvantare pentru Choo. Vogue a dedicat opt pagini pantofilor lui Choo si au devenit o senzatie …dar abia acum, cu toate ca el facuse pantofi aproape toată viata!

Choo a colaborat cu Tamara Yeardye Mellon in 1996 pentru a porni Jimmy Choo Shoes, Ltd, de asemenea, cunoscut sub numele de Jimmy Coo Ready-to-Wear. Mellon, fiica creatorului liniei de ingrijire a parului Vidal Sassoon, Tom Yeardye, a fost editorul de accesorii de moda la British Vogue Magazine. Impreuna, ei au format un parteneriat de succes. Numele lui Jimmy Choo a devenit repede cunoscut pentru pantofii frumosi, luxosi și foarte înalti.

Mai multe modele de incaltaminte (pantofi de dama, sandale, cizme) dar si accesorii (precum genti de umar sau model plic) din colectia Jimmy Choo veti gasi in magazinele online www.b-mall.ro, www.fashiondays.ro si www.mycloset.ro.

 

Materialele pantofilor Jimmy Choo

Jimmy Choo a continuat afacerea de fabricare de pantofi personalizati din nou cu propria companie mica. Arta de incaltaminte este de neegalat. Multe dintre vedetele care își poarta pantofii au declarat că sunt cei mai confortabili și sexy pantofi pe care le-au detinut vreodata.

Proiectarea tocurilor înalte, care sunt confortabile, nu este un lucru mic. Este nevoie de o combinatie de talent artistic si inginerie pe care Jimmy Choo le are din plin. Unul dintre lucrurile care ii fac pantofii atat de unici este calitatea materialelor pe care le foloseste. Choo iubeste să folosească materiale neobisnuite pentru incaltamintea sa, desigur, pentru factorul „wow”, dar și pentru că unele materiale sunt cu adevarat mai usor de utilizat și au tendinta de a da culoare mai bine decat altele. Piele de sarpe, în special piton, este unul dintre materialele sale preferate, precum și blană și pene.

Jimmy Choo a creat chiar si pantofi cu diamante autentice, inclusiv unele dintre cele folosite într-un film de fotografie Vogue in valoare de 1,000,000 $, fiind astfel de notorietate faptul ca eticheta Jimmy Choo pe o pereche de pantofi defineste luxul si exclusivismul in fashion.

 

Jimmy Choo Couture 

După despărțirea de Mellon si nepoata sa, Jimmy Choo s-a întors la ceea ce stia si iubea cel mai mult, facand pantofi frumosi și rafinati. Compania sa, Jimmy Choo Couture, fabrica numai 3-4 dintre creațiile realizate manual pe zi, prin comandă speciala si programare  numai cu preturi începand de la 350 de dolari și variind în zeci de mii, în functie de materiale si design.În 2003, Choo a fost decorat cu OBE, Ordinul Imperiului Britanic, de Regina Angliei pentru ca a ajutat la transformarea Londrei intr-un centru al industriei modei.

Choo ajuta la dezvoltarea scolilor de încăltaminte din orasul sau natal pentru a invăta tinerii malaysieni ce a invătat despre afacere pe masura ce crestea. Preda ca profesor cu jumătate de norma la Școala de Design din Londra, unde a absolvit el însusi. Desi Jimmy Choo Ready-to-Wear este acum în valoare de 180 de milioane de lire sterline, nu mai sunt pantofi făcuti de Jimmy Choo. Deci, dacă vreți pantofi adevărați Jimmy Choo, bărbatul liniștit și incredibil de talentat din Malaezia, este bine de stiut face încă pantofii de modă veche la Londra, asa cum a facut acum multi ani, cate o pereche la un moment dat. Faceti o programare si pregatiti banii in cont!

 

Ce vedete poarta pantofi Jimmy Choo?

Unul dintre cei mai cunoscuti clienti ai sai era Printesa Diana a Marii Britanii, care detinea mai multe perechi de pantofi pe care le-a făcut special pentru ea. Chiar a detinut mai multe perechi cu același design, dar în diferite culori pentru a merge cu garderoba sa in continua schimbare. Choo trebuia sa-i dea o pereche de pantofi printesei Diana chiar in ziua in care a murit in accidentul tragic si a pastrat pantofii în memoria ei.

Printre alte detinatoare norocoase de pantofi de dama Jimmy Choo enumeram Rihanna, Kate Middleton (Ducesa de Cambridge), Emma Stone, Jennifer Lopez, Samantha Cameron, Kylie Minogue, Liz Hurley, Megan Fox, Beyonce, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Cindy Crawford, Victoria Beckham, Rachel Weisz, Sarah Jessica Parker (asa cum am si scris, i-a dedicat lui Jimmy Choo un episod din Sex & The City), Fergie (vedeta Black Eyed Peas), Ashley Green (Twilight), Isla Fisher, Keira Knightley (Pirates of the Carribean).

 

Magazine Jimmy Choo

Regasiti mai jos cateva modele deosebite in cazul in care va doriti o pereche de pantofi de lux sau sandale Jimmy Choo, modele disponibile in magazinele online din Romania:

Jimmy Choo Carrie Sandals la B-Mall

 

Jimmy Choo Carrie Sandals
Jimmy Choo Carrie Sandals

Jimmy Choo Lang Sandals la B-Mall

 

Incaltaminte dama - Jimmy Choo Lang Sandals
Incaltaminte dama – Jimmy Choo Lang Sandals

Mai multe modele de incaltaminte (pantofi de dama, sandale, cizme) dar si accesorii (precum genti de umar sau model plic) din colectia Jimmy Choo veti gasi in magazinele online www.b-mall.ro, www.fashiondays.ro si www.mycloset.ro.

Articol preluat partial prin amabilitatea www.divaurbana.ro (link articol original pe care vi-l recomandam sa il cititi: Adevaratii Pantofi Jimmy Choo)